27 september 2015
14:30

Kiruna AIF

Referat: BT City HF - Kiruna AIF

BT City vann sista träningsmatchen innan serien drar igång, något som sker nästa helg. 4-2 blev segersiffrorna mot ny/omstartade Kiruna AIF. Div tre gänget AIF dominerade fullständigt första tjugo, och att det bara stod 0-1 i paus, kan vi till stor del tacka en storspelande Joel Bäckström i hemma buren.

Starkt AIF

Kiruna AIF som enligt mig, kommer att leka hem trean, var riktigt bra och blir något att bita i för de division 2 lagen som hamnar i fortsättningsserien efter jul. Skulle förvåna mig stort om man inte vinner trean.

Gästerna vinner skotten med 37-25, något som vittnar om ”Bärras” spel mellan stolparna. City drog på sig alldeles för många utvisningar, det är nog också en förklaring till skottövertaget. Hemmalaget piggnade till efter halva matchen, där man började känna igen laget.

1-1 gjorde Linus Hermansson och när ”Ante” Wallgren blir bjuden på en ”indianare”, gör inte skyttekungen något misstag. Linus bränner en straff innan pausvisslan ljuder, men en 2-1 ledning inför sista får City lirarna vara klart nöjda med.

Händelserika slutminuter

Hemmalaget försvarar in ledning ändå till det återstår tre minuter, bara sju sekunder behöver Simon Hammar på sig innan han stänker in 2-2 på duktiga Joel. BT City får chansen till powerplay halv minuten efter kvitteringen, där gör Andreas Bröms 3-2. Bortalaget tar timeout och plockar målis, och när City drar på sig sin nionde tvåa för dagen, blir det spel sex mot fyra. Fyra sekunder innan tutan, gör Isac Andersson 4-2 i den öppna kassen, och segern är i hamn.

Matchfakta

BT City – Kiruna AIF 4-2 (0-1,2-0,2-1)

Skott 25-37 (4-11,11-12,10-14)
Utv. BT City 9x2 min, AIF 4x2 min.

0-1 (3.29) E. Jakobsson (N. Strängdahl, J. Hansson), paus, 1-1 (26,46) L. Hermansson (A. Suneman, M. Karlsson), 2-1 (35,41) A. Wallgren (u.a), Straffslag BT City (37,04) miss, paus, 2-2 (57,08) S. Hammar (E. Lundeström), PP1, 3-2 (58,59) A. Bröms (J. Bjärnered) PP1, 4-2 (59,56) I. Andersson (J. Klockare) mål i tom kasse, SH1.

Publiksiffran varirerar som vanligt under en match i B-hallen, som mest var det nog närmare 100, men möjligen ett 60 tal som såg hela matchen.